Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Isplanirajte letovanje u Italiju tri mesta koje morate obići

Italija je destinacija iz snova za mnoge, a sa svojom toplom mediteranskom klimom, zadivljujućom obalom i slikovitim pejzažima, lako je shvatiti zašto.
Isplanirajte letovanje u Italiju tri mesta koje morate obići
10 April 2023
0 pregleda

Ako planirate letnji odmor u Italiji, postoji nekoliko destinacija koje morate posetiti koje biste trebali da dodate u svoj plan puta.


Prvi na listi je Montekatini, prelep banjski grad koji se nalazi u Toskani. Montekatini je poznat po svojim toplim izvorima, termalnim vodama i luksuznim banjama, što ga čini savršenim mestom za opuštanje i podmlađivanje. Grad je takođe dom zadivljujućih vrtova, slikovitih ulica i ukusne toskanske kuhinje, pa je zato odlična destinacija za ljubitelje kulture i hrane.


Ako se uputite ka severu, onda je Sanremo, prelep priobalni grad koji se nalazi na Ligurijskoj obali, naredna letnja destinacija. Sanremo je poznat po svojim zapanjujućim plažama, kristalno čistom moru i opuštenoj atmosferi. Međutim, ako se zaputite ka jugu, krenite put Sicilije, najvećem ostrvu u Sredozemnom moru. Sicilija je riznica kulture, istorije i prirodnih lepota. Ostrvo se može pohvaliti zadivljujućim plažama, tirkiznom bojom vode i slikovitim pejzažima, kao i drevnim ruševinama, baroknim gradovima i ukusnom kuhinjom.


Koju god da odaberete, svaka od ove tri destinacije garantuje odličan provod za letnji odmor u Italiji.


Miran odmor u Toskani: provedite leto u Montekatiniju

Montekatini je grad koji se nalazi na toskanskoj obali i nudi niz zapanjujućih plaža za uživanje. Od užurbane i veoma žive do mirne i spokojne, Montekatini ima plažu za svačiji ukus.


Jedna od najpopularnijih plaža u Montekatiniju je Bagno Il Cavallone. Ovu plažu karakteriše kristalno čisto more i fini pesak, a zabava je zagarantovana zahvaljujući velikom broju barova. Ipak, ljubitelji mirne i opuštene atmosfere, neka se upute u obližnji grad Viareggio koji je poznat po mirnim plažama na kojima ćete doživeti potpuni restart. Plaža u Viareggio je savršena za mirnu šetnju duž šetališta, kupanje u mirnim vodama ili jednostavno opuštanje na finom pesku dok se pruža zadivljujući pogled na Sredozemno more.


Pored Bagno Il Cavallone i Viareggio, Montekatini takođe nudi nekoliko drugih zapanjujućih plaža koje vredi posetiti. Plaže u Marina di Piza i Marina di Vekijano su popularne među lokalnim stanovništvom i turistima i nude niz sadržaja i aktivnosti, kao što su sportovi na vodi i odbojka na pesku.


Dobre žurke ili miran odmor u Sanremu: izbor je na Vama

Sanremo, je grad u severnoj Italiji, smešten u regiji Ligurije. Njegove prelepe plaže, toplo vreme i opuštena atmosfera čine ga idealnim mestom za opuštanje i uživanje na mediteranskom suncu. Jedna od najživopisnijih plaža u Sanremu je Bagni Matuzia. Ova zadivljujuća plaža okružena je prekrasnim palmama i može se pohvaliti kristalno čistom vodom koja je savršena za plivanje i ronjenje. Ipak, oni koji traže dinamičniju atmosferu, neka se upute na plažu Bagni Stella Maris. Ova plaža je poznata po žurkama na plaži, sa mnoštvom barova, restorana i sportova na vodi. Plaža je savršena za one koji uživaju u energičnijoj atmosferi i žele da upoznaju nove ljude.
Za koju god da se odlučite, plaže Sanrema su neke od najlepših u severnoj Italiji.


Tirkizno more: najlepše plaže Sicilije

Sicilija je dom nekoliko najlepših plaža na svetu, sa kristalno čistom vodom, finim peskom i zadivljujućom okolinom. Bez obzira da li više volite osamljene uvale, klubove na plaži ili divlje rezervate prirode, Sicilija ima sve. Ipak, Sicilija je pre svega mesto za ljubitelje odmora na plaži, zbog čega izdvajamo pet najlepših plaža Sicilije:
1.    San Vito lo Capo: Plaža smeštena na severozapadnoj obali Sicilije je savršena plaža sa tirkiznom vodom, belim peskom i šarmantnim ribarskim selom. To je popularno mesto za sunčanje, plivanje i vodene sportove, a u blizini se nalazi mnogo restorana i barova.
2.    Mondelo: Samo nekoliko kilometara od centra Palerma, Mondelo je duga, široka plaža sa plitkim morem, savršena za porodice sa decom. Plaža je okružena barovima, restoranima i prodavnicama, a na raspolaganju su i brojne sportske aktivnosti na vodi, uključujući jedrenje na dasci i vožnju zmajem.
3.    Scala dei Turchi: Ova jedinstvena plaža nalazi se na južnoj obali Sicilije i poznata je po svojim belim liticama i tirkiznim vodama. Plaža je savršena za sunčanje i kupanje, a u okolini ima nekoliko odličnih staza za šetnju.
4.    Isola Bella: Nalazi se u blizini grada Taormine i predstavlja malo ostrvo povezano sa kopnom tankom trakom peska. Plaža je okružena bujnom vegetacijom i ima kristalno čisto more, savršeno za ronjenje i plivanje. U okolini ima i nekoliko odličnih restorana sa morskim plodovima.
5.    Cala Rossa: Smeštena na ostrvu Favignana, blizu obale Sicilije, ova osamljena uvala sa kristalno čistim morem i stenovitom obalom je odlično mesto za ronjenje i istraživanje podvodnog sveta, a u blizini se nalaze i odlični restorani sa morskim plodovima.


Upoznajte Siciliju iz drugog ugla, posmatrajte ovo ostrvo kao ono kojim dominira mešavina više kultura, što se prepoznaje u njenoj istoriji, arhitekturi i gastronomiji. Njene plaže predstavljaju idealno mesto za odmor i mesto gde ćete uživati u svakom danu provedenom na ostrvu